Invisalign beugel

Wat is een Invisalign beugel?

Het merk Invisalign is een combinatie van ‘invisible’ (onzichtbaar) en ‘align’ (corrigeren). De Invisalign beugel is een dunne, transparante kunststof beugel die zeer nauwsluitend over de tanden en kiezen kan worden geschoven.

Het principe van de Invisalign beugel is eigenlijk hetzelfde als van de traditionele beugel; door middel van druk op de tanden wordt het gebit langzaam maar zeker recht geduwd. Uniek echter aan de Invisalignbeugel is dat je niet één beugel krijgt, maar een hele serie elkaar opvolgende beugels – ook wel ‘aligners’ genoemd. De vorm van de beugels wordt bepaald door een computermodel, zodat ze allemaal optimaal op elkaar aansluiten. Het gebit wordt zo dus stapje voor stapje gecorrigeerd, net zo lang tot het weer recht staat. Oorspronkelijk is Invisalign speciaal voor volwassenen op de markt gebracht, maar tegenwoordig kunnen ook jongeren de onzichtbare beugel gebruiken.

De behandeling bij een invisalign beugel

De behandeling vindt plaats met behulp van een serie onzichtbare beugels die iedere 14 dagen worden verwisseld, zodat uw gebit stapje voor stapje wordt gecorrigeerd.In het begin zit iedere beugel een beetje strak, maar naarmate het gebit weer wat verder gecorrigeerd is en de druk afgenomen, is het tijd voor de volgende beugel uit de serie.

Vrijheid bij het dragen van de beugel

De Invisalign beugel moet 20 tot 22 uur per etmaal worden gedragen. U heeft dus de vrijheid om zelf te bepalen wanneer de beugel uit mag. Sowieso moet de beugel uit tijdens het eten en poetsen. U hoeft niet iedere twee weken naar de praktijk om een nieuwe beugel op te halen. Als de behandeling volgens plan verloopt, krijgt u elke keer 3 of 4 beugels mee, zodat u maar ongeveer één keer in de zes weken op controle hoeft.

Verenigde Staten

De Invisalign behandeling is een gepatenteerde, Amerikaanse uitvinding die voor het eerst in 1999 werd toegepast. In Amerika wordt Invisalign al door heel veel tandartsen gebruikt. In Nederland begint de behandeling nu langzaam maar zeker door te breken.

Alle beugels. Invisalign, Linguale beugel en slotjesbeugel

Voor en na Invisalign

Case4

Aantal aligners 27. Leeftijd 19 jaar.

 

Uitlegvideo invisalign beugel

Tanden staan simpelweg niet altijd recht. Dat is niet alleen esthetisch minder mooi, maar kan bovendien problemen veroorzaken. DentalCorrect biedt je de kans om met een relatief korte behandeling mooie rechte tanden te krijgen. Hier- voor gebruiken wij de laatste technologie op het gebied van orthodontie. In onderstaande video kunt u meer informatie over de Invisalign beugel bekijken.

ACTUEEL

Dental Correct Invisalign