Wat is een Invisalign beugel?

Kunststof beugel

Het merk Invisalign is een combinatie van ‘invisible’ (onzichtbaar) en ‘align’ (corrigeren). De Invisalign beugel is een dunne, transparante kunststof beugel die zeer nauwsluitend over de tanden en kiezen kan worden geschoven.

Invisalign behandeling

De behandeling vindt plaats met behulp van een serie beugels die iedere 14 dagen worden verwisseld, zodat uw gebit stapje voor stapje wordt gecorrigeerd. De vorm van all individuele Invisalign beugels wordt door een computermodel bepaald, zodat de gehele serie optimaal op elkaar aansluit. In het begin zit iedere beugel een beetje strak, maar naarmate het gebit weer wat verder gecorrigeerd is en de druk afgenomen, is het tijd voor de volgende beugel uit de serie.

Vrijheid

De Invisalign beugel moet 20 tot 22 uur per etmaal worden gedragen. U heeft dus de vrijheid om zelf te bepalen wanneer de beugel uit mag. Sowieso moet de beugel uit tijdens het eten en poetsen. U hoeft niet iedere twee weken naar de praktijk om een nieuwe beugel op te halen. Als de behandeling volgens plan verloopt, krijgt u elke keer 3 of 4 beugels mee, zodat u maar ongeveer één keer in de zes weken op controle hoeft.

Verenigde Staten

De Invisalign behandeling is een gepatenteerde, Amerikaanse uitvinding die voor het eerst in 1999 werd toegepast. In Amerika wordt Invisalign al door heel veel tandartsen gebruikt. In Nederland begint de behandeling nu langzaam maar zeker door te breken.

ACTUEEL
ACTUEEL
Geen afdrukken meer maar scannen
Voordeel: alles on-line : dus sneller. Scannen geeft een nauwkeuriger beeld dus beter passende beugels en sneller resultaat.