Linguale beugel

De linguale beugel wordt ook wel onzichtbare beugel genoemd. Linguaal betekent namelijk ‘aan de tongzijde gelegen’, oftewel aan de binnenkant van het gebit. Omdat er echter bij de linguale beugel ook wordt gewerkt met metalen brackets (slotjes), is de beugel niet echt onzichtbaar. Tijdens het praten zie je namelijk wel degelijk het metaal blinken.

De linguale beugel

Nadelen linguale beugel

Een belangrijk nadeel van de linguale beugel is dat hij moeilijk aan te brengen is. En omdat de brackets aan de tanden bevestigd worden, is het daarnaast ook lastig om het gebit aan de binnenkant goed schoon te houden. Een ander nadeel is dat je tong voortdurend met het scherpe metaal in aanraking komt en zelfs beschadigd kan raken. Een veel voorkomend verschijnsel daardoor, is dat patiënten met een linguale beugel afvallen, omdat ze minder goed kunnen eten. Tenslotte is de linguale beugel vrij prijzig en kost hij bij minimale correcties evenveel als bij uitgebreide correcties.

Achter aanzicht linguale beugel

Video Linguale beugel

Video over de voor en nadelen van de linguale beugel ten opzichte van de onzichtbare beugel van Invisalign.

ACTUEEL
ACTUEEL
Geen afdrukken meer maar scannen
Voordeel: alles on-line : dus sneller. Scannen geeft een nauwkeuriger beeld dus beter passende beugels en sneller resultaat.