Onzichtbare beugel

Het merk Invisalign staat voor ‘invisible’ (onzichtbaar) en ‘align’ (corrigeren). Wanneer men het dus heeft over de onzichtbare beugel, bedoelt men meestal de Invisalign beugel. Het belangrijkste voordeel van de onzichtbare Invisalign beugel is dat hij niet opvalt en daardoor door de omgeving nauwelijks waargenomen wordt.

De beugels van Invisalign zijn onzichtbaar omdat ze gemaakt zijn van transparant kunststof dat nauwsluitend over het gebit geschoven kan worden. Voor iedere patiënt wordt een hele serie beugels gemaakt, die allemaal op maat zijn gemaakt en precies op elkaar aansluiten. Iedere beugel wordt twee weken gedragen en oefent eigenlijk alleen de eerste dagen grote druk uit op het gebit. Nadat het gebit weer een beetje verder gecorrigeerd is en de druk geheel verdwenen, wordt de beugel vervangen voor de volgende beugel.

De onzichtbare Invisalign beugel is vooral zeer geschikt voor mensen met een representatieve functie. Voor hen is het uiterlijk immers zeer belangrijk. De beugel kan zelfs helemaal onzichtbaar worden gemaakt door hem tijdelijk uit te nemen. Ook dat is een groot voordeel van Invisalign ten opzichte van alle andere beugels.

ACTUEEL
ACTUEEL
Geen afdrukken meer maar scannen
Voordeel: alles on-line : dus sneller. Scannen geeft een nauwkeuriger beeld dus beter passende beugels en sneller resultaat.