Orthodontie bij volwassenen

Over het algemeen maken volwassenen minder vaak gebruik van orthodontie dan jongeren. Dat komt voornamelijk omdat het gebit van jongeren nog sterk in ontwikkeling is en scheefgroei sneller plaats vindt. Bij volwassen ontwikkelt het gebit zich nauwelijks meer en daarom hoeft er minder gecorrigeerd te worden. Toch zijn er nog veel volwassenen die niet tevreden zijn over hun gebit en het graag zouden laten corrigeren – hoe minimaal ook - door een orthodontist. Maar om met de opvallende slotjesbeugel rond te lopen, is voor veel volwassenen een te hoge drempel.

Invisalign en verzekering

Er zijn voor volwassenen gelukkig tegenwoordig ook onzichtbare correctiemethoden, zoals de Invisalign beugel. Deze onopvallende beugel is gemaakt van transparant kunststof en daarom speciaal geschikt voor volwassenen – al zijn er tegenwoordig ook Invisalign behandelingen voor jongeren. Orthodontie voor volwassenen zit niet in de basisverzekering, maar wordt in sommige gevallen wel vergoed door de aanvullende verzekering. Onder het kopje ‘Orthodontie’ in de algemene voorwaarden staat of het al dan niet vergoed wordt. Per 1 januari 2011 wordt iedereen vanaf 18 jaar beschouwd als volwassen voor wat betreft de orthodontische behandeling.

ACTUEEL
ACTUEEL
Geen afdrukken meer maar scannen
Voordeel: alles on-line : dus sneller. Scannen geeft een nauwkeuriger beeld dus beter passende beugels en sneller resultaat.