Slotjesbeugel

In Nederland is de slotjesbeugel nog steeds de meest bekende beugel. Bij de slotjesbeugel worden er metalen brackets direct op de tanden bevestigd. Die brackets worden ook wel slotjes genoemd, vandaar de naam. De slotjesbeugel is vooral nog bij jongeren erg populair. Dat wil zeggen, die dragen hem het meest. Bij volwassenen echter bestaat er een groeiende behoefte aan een goed alternatief dat minder opvallend is, omdat zij zich vaak te oud voelen voor de slotjesbeugel en niet willen dat een opvallende beugel het uiterlijk verstoord.

De onzichtbare beugel

Tegenwoordig bestaan er gelukkig ook onzichtbare beugels. Allereerst heb je de linguale beugel. Dat is een slotjesbeugel die alleen aan de binnenkant van het gebit wordt bevestigd. Een belangrijk nadeel van deze beugel is dat hij het poetsen bemoeilijkt en daarmee een goede reiniging van het gebit. Daarbij is de linguale beugel eigenlijk niet echt onzichtbaar; bij het praten zie je hem duidelijk blinken. Een andere onzichtbare beugel, die sterk in opkomst is, is de Invisalign beugel. Deze beugel is wel zo goed als onzichtbaar en daarom zeer geschikt voor mensen die erg op hun uiterlijk zijn gesteld en/of die een representatieve functie hebben. Een ander belangrijk voordeel is dat de Invisalign beugel uitgenomen kan worden bij het poetsen, zodat men het gebit optimaal kan blijven verzorgen.

Video over de slotjesbeugel

In onderstaande video komen de verschillen tussen de slotjesbeugel en de invisalign beugel aan de orde.

ACTUEEL
ACTUEEL
Geen afdrukken meer maar scannen
Voordeel: alles on-line : dus sneller. Scannen geeft een nauwkeuriger beeld dus beter passende beugels en sneller resultaat.